Τούρτα σοκολατίνα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 70γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 70γρ. φουντούκια ωμά
  • 30γρ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 300γρ. κουβερτούρα
  • 1 κούπα χυμός πορτοκαλιού
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. του)
  • 1 κουταλιά ζελατίνη σκόνη
  • ¼ κούπας νερό
  • 3 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από το ασπράδι)
  • 200γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • σαντιγί για το γαρνίρισμα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βουτυρώνουμε τον πάτο μιας στρόγγυλης κουμπωτής φόρμας. Σπάμε τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε με τα αμύγδαλα φιλέΑμύγδαλα ασπρισμένα κομμένα πολύ λεπτά. Κυκλοφορούν και στο εμπόριο κομμένα. και τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.. Στρώνουμε το μείγμα στη φόρμα. Το βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και αναμιγνύουμε μαζί με το χυμό και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. πορτοκαλιού. Διαλύουμε τη ζελατίνη στο νερό και την αφήνουμε να φουσκώσει. Την προσθέτουμε στο μείγμα κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  3. Χτυπάμε τα κροκάδια και προσθέτουμε σε κλωστή σιγά-σιγά λίγη από την κουβερτούρα. Όταν πάρει θερμοκρασία την προσθέτουμε στο μείγμα της κουβερτούρας. Προσθέτουμε το βούτυρο λίγο-λίγο ώστε να λιώνει και να ενσωματώνεται στο μείγμα της κουβερτούρας. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκαΧτυπημένα ασπράδια αυγού μαζί με ζάχαρη. μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά στη κουβερτούρα (που είναι κρύα). Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να δίνουμε αέρα στην κρέμα. Αφήνουμε για λίγο το μείγμα να πήξει και έπειτα το προσθέτουμε στη φόρμα. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 5 ώρες. Ξεκουμπώνουμε τη φόρμα και σερβίρουμε σε πιατέλα. Γαρνίρουμε από πάνω με σαντιγί, προαιρετικά. Μπορούμε, επίσης, να χρησιμοποιήσουμε λίγο επιπλέον αμύγδαλο φιλέ για να κάνουμε σχέδια στην τούρτα. Σερβίρουμε παγωμένη.

Αυτό το ήξερες

Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και σαν θυσία προς...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5385 Εμφανίσεις σήμερα: 0