Τονοσαλάτα με μαρούλι και κρουτόν

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.8 (6 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 1-2 ρίζες μαρούλι (ανάλογα το μέγεθος)
  • 1 βαζάκι (300γρ.-350γρ.) φιλέτο τόνο ερυθρό (Αλοννήσου κατά προτίμηση)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 ντομάτες
  • 3 κ.σ. κρουτόνΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς.. Συνοδεύει τέλεια σαλάτες και σούπες.]
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Θεσσαλία (Αλόννησος)

Διαδικασία συνταγής

  1. Στραγγίζουμε τον τόνο. Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι σε κομμάτια με το χέρι.
  2. Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα το μαρούλι με τον τόνο και τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 38380 Εμφανίσεις σήμερα: 33