Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
Τόνος ψητός με δενδρολίβανο
Υλικά συνταγής
- 2 φέτες τόνος
- 1 κ.σ. δενδρολίβανο φρέσκο ή αποξηραμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του) προαιρετικά
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Λαδώνουμε το ψάρι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάζουμε το δενδρολίβανο στο τηγάνι μαζί με το ψάρι. Σερβίρουμε περιχύνοντας με λεμόνι και συνοδεύοντας με αντίδια βραστά ή πράσινη σαλάτα λεμονάτη.
Αυτό το ήξερες
Το δενδρολίβανο έχει προέλευση από τη Μεσόγειο, αλλά καλλιεργείται και στις Η.Π.Α. όπως και στη βόρειο Αφρική.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6126
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο