Τηγανιά Μακεδονίας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
  • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
Μακεδονία (Γενικά)

Διαδικασία συνταγής

  1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο.
  2. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
  3. Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Ρίχνουμε το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό.
  5. Κλείνουμε με καπάκι το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 20 λεπτά περίπου.
  6. Βγάζουμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του.
  7. Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. πατάτας.
Γενικά
Μακεδονία

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Το κρέας είναι φρέσκο όταν είναι σφιχτό και το χρώμα του είναι κόκκινο λαμπερό. Αντίθετα, όταν το κρέας εχει κεραμιδί χρώμα, είναι θαμπό, πλαδαρό ή νερουλιασμενο, δεν είναι φρέσκο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 12518 Εμφανίσεις σήμερα: 3