Τάρτα μανιταριών

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για την τάρτα

  • 250γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 125γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 3 κ.σ. κρυο νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα της ταρτιέρας

για τη γέμιση

  • ½ πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 200γρ. μανιτάρια πλευρώτουςΜανιτάρια μεγάλα τα οποία μαγειρεύονται πολύ ωραία στη σχάρα, τηγανιτά, αλλά και ψητά.
  • 200γρ. μανιτάρια αγάρικα
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε παγωμένη επιφάνεια μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Φτιάχνουμε με τη ζύμη μια μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Στη συνέχεια ανοίγουμε με το χέρι τη ζύμη μέσα σε βουτυρωμένη ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκατοστά, φέρνοντας τις άκρες της ζύμης μέχρι την άκρη της ταρτιέρας.
  4. Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια της τάρταςΕίδος ανοικτής πίτας . Εχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  5. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το πράσο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το φρέσκο κρεμμύδι. Μόλις μαραθούν και γυαλίσουν προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σοτάρουμε μέχρι να ψηθούν ελαφρά και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και μετά από 2 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Χτυπάμε το αυγό και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε την τάρτα.
  7. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.

Αυτό το ήξερες

Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3591 Εμφανίσεις σήμερα: 1