Τάρτα με το φαγητό που περίσσεψε

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για την τάρτα

  • 250γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 125γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 3 κ.σ. κρύο νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα της ταρτιέρας

για τη γέμιση

  • 1 κούπα τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.
  • μοσχαράκι με λαχανικά της προηγούμενης μέρας

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε την τάρταΕίδος ανοικτής πίτας. Εχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή.. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε παγωμένη επιφάνεια μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τυλιγμένη με διάφανη μεμβράνη.
  2. Στη συνέχεια ανοίγουμε με το χέρι τη ζύμη μέσα σε βουτυρωμένη ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκατοστά, φέρνοντας τις άκρες της ζύμης μέχρι την άκρη της ταρτιέρας.
  3. Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια της τάρτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Ψιλοκόβουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα λαχανικά που έχουν περισσέψει και καλύπτουμε την επιφάνεια της τάρτας. Προσέχουμε μόνο να μην μεταφέρουμε όλο το λάδι και τα ζουμιά απο το φαγητό γιατί η τάρτα μας δεν θα βγεί τραγανή. Προσθέτουμε τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη συνταγή με οποιοδήποτε φαγητό μας περίσσεψε.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2657 Εμφανίσεις σήμερα: 5