Σπιτικά ψωμάκια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 25γρ. ϕρέσκια μαγιά μπύρας
  • 2 κούπες (500ml)  χλιαρό νερό
  • 1 κιλό αλεύρι υψηλής περιεκτικóτητας σε πρωτεΐνες
  • 2 κ.γ. ζαχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • σουσάμι για το πασπάλισμαΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά.
eftychia
Ποσότητα: 5 τμχ

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε σε σκεύος το νερό με τη μαγιά για να διαλυθεί. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνοντας το μείγμα.
  2. Το αϕήνουμε για 2 ώρες να ϕουσκώσει, σε θερμοκρασία δωματίου, μέσα στο σκεύος, σκεπασμένο με μια βρεγμένη καθαρή πετσέτα. Πλάθουμε τα ψωμάκια σε ράβδους και τοποθετούμεμε στο ταψί σε απόσταση μερικών εκατοστών το ένα απο το άλλο.
  3. Τα βρέχουμε με νερό με το πινέλο και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα αϕήνουμε μέχρι να ξαναϕουσκώσουν. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο ϕούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1ώρα, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να ψηθούν.

Αυτό το ήξερες

Το ψωμί με προζύμι παλαιότερα πίστευαν πως βοηθά στην θεραπεία απο τον καρκίνο και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Επίσης, πίστευαν ότι η κατανάλωση μείωνε την άσχημη μυρωδιά των άκρων. Η...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2292 Εμφανίσεις σήμερα: 3