Σπαγγέτι με πέστο δυόσμου

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.6 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. σπαγγέτι Νο6 (ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι (μία χούφτα)

για το πέστο

  • ¾ φλιτζ. φύλλα δυόσμου
  • ¼ φλιτζ. φύλλα μαϊντανού
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • ⅓ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ξεκινάμε με τη διαδικασία για το πέστοΣάλτσες που γίνονται πολτοποιώντας το βασικό υλικό που θελουμε να κάνουμε πέστο με ελαιόλαδο και σκόρδο (και άλλα υλικά ανάλογα με τη συνταγή) και στο τέλος προσθέτουμε παρμεζάνα ή πεκορίνο τυρί. Πιο γνωστό είναι το pesto genovese (πέστο βασιλικού.) Οι σάλτσες πέστο γίνονται σήμερα σε μίξερ χάρην γρηγοράδας και ευκολίας, το καλύτερο αποτέλεσμα όμως έχουν τα πέστο που γίνονται στο γουδί.. Βάζουμε σ' ένα μπλέντερ τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το δυόσμο, το μαϊντανό και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού.
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, όσο το μπλέντερ δουλεύει. Ρίχνουμε τόσο ώστε να γίνει λείο το πέστο.
  3. Το βγάζουμε σ' ένα μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι, εφόσον χρειάζεται.
  4. Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε τα σπαγγέτι. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα.
  5. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  6. Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ⅓ του ποτηριού από το νερό τους, στον αναγραφόμενο στη συσκευασία χρόνο βρασμού, να είναι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο..
  7. Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε το πέστο, το νερό και τα σπαγγέτι.
  8. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  9. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Δε σπάμε τα ζυμαρικά.
Για να δώσουμε άρωμα στα ζυμαρικά, πριν βράσει το νερό ρίχνουμε ένα κύβο λαχανικών ή ένα κρεμμύδι ολόκληρο με δύο σκελίδες σκόρδο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 12104 Εμφανίσεις σήμερα: 0