Πολύχρωμα κοχυλάκια

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. κοχυλάκια (ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι

για τη σάλτσα

  • 3 ντομάτες ώριμες ή 500γρ. κονκασέ ή 500γρ. χυμός ντομάτας
  • 1 πιπεριά πράσινη, 1 κίτρινη και 1 κόκκινη κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

*Για τις φρέσκες ντομάτες: μπλανσάρουμεΣε κοχλάζον νερό βυθίζω το υλικό που χρειάζεται μπλανσάρισμα για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά για τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους. τις ντομάτες και τις περνάμε από το multi.
  1. Τρίβουμε το κρεμμύδι στο multi ή στον τρίφτη και κόβουμε σε ροδέλες τις πολύχρωμες πιπεριές.
  2. Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
  3. Όταν το κρεμμύδι πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, ρίχνουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα υλικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.
  4. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα (φρέσκες ντομάτες: 30 λεπτάή κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.: 20 λεπτά ή χυμός ντομάτας: 15 λεπτά) και την ανακατεύουμε συχνά.
  5. Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα κοχυλάκια σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα κοχυλάκια και ανακατεύουμε.
  6. Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
  7. Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή και θέλουμε να την αραιώσουμε, προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο ζεστό νερό.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας για πιο πλούσια γεύση.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 1964 Εμφανίσεις σήμερα: 0