Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη.
Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...
Μπιφτέκια με σαλτσούλα στο φούρνο
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες ή ½ φλιτζ. φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη
- 1 ποτήρι χυμό από ντομάτα φρέσκια
- ⅓ κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- ½ ποτήρι ζωμό ή νερό
- ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κοφτό κ.σ. αλάτι
- 1 κοφτό κ.γ. πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μπολ βάζουμε το χυμό ντομάτας, την κανέλα, τη ζάχαρη και το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό μας και ανακατεύουμε. Κρατάμε αυτό το μείγμα για αργότερα.
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
- Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
- Βάζουμε σε ταψί τα μπιφτέκια μας και από πάνω περιχύνουμε με το μείγμα από χυμό ντομάτας, ώστε να ψηθεί η σαλτσούλα μαζί με τα μπιφτέκια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C.
- Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας στο φούρνο, στις αντιστάσεις αφού χαμηλώσουμε την θερμοκρασία στους 180 °C.
- Όταν τα μπιφτέκια μας πάρουν χρώμα απο τη μια πλευρά τα γυρίζουμε απο την άλλη. Όταν πάρουν και απο την άλλη πλευρά χρώμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας ζεστά.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
1. Ζυμώνουμε τον κιμά με βρεγμένα χέρια ώστε να μην κολλάει στα χέρια ο κιμάς, αλλά και για να πάρει την υγρασία που θα τον κάνει αφράτο.
2. Στην περίπτωση που ενώ ζυμώνουμε τον κιμά, το μείγμα μας δεν είναι αρκετά σφικτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ώστε να κάνουμε πιο συμπαγές το μείγμα μας. Στην αντίθετη περίπτωση, αν το μείγμα μας είναι πολύ σφικτό, προσθέτουμε λίγο νεράκι ή κρασί ή ελαιόλαδο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7589
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο