Σούπα σπαραγγιών

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 4 λίτρα νερό
  • 900γρ. σπαράγγια
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε «ζαράκια»
  • 6 φλιτζ. ζωμός κότας ή λαχανικών
  • 1 ματσάκι μαϊντανός πλυμένος και δεμένος σε τούλι
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα 4 λίτρα νερό να βράσουν.
  2. Αφαιρούμε τη βάση των σπαραγγιών που είναι σκληρή. Κόβουμε τις κορυφές και τις κρατάμε στην άκρη. Κόβουμε το υπόλοιπο σπαράγγι σε κομμάτια.
  3. Βάζουμε σε σουρωτήρι τις μύτες των σπαραγγιών και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα με το κοχλάζον νερό. Βράζουμε για 3 λεπτά και αμέσως τα κρυώνουμε με κρύο νερό.
  4. Βάζουμε στο σουρωτήρι μας τα κοτσάνια και τα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για 5 λεπτά. Τα κρυώνουμε κι αυτά με κρύο νερό.
  5. Βάζουμε το μαϊντανό σε τούλι και το δένουμε.
  6. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  7. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κότας ή το νερό, τα σπαράγγια, την πατάτα, το πουγκάκι μας και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για 30 λεπτά περίπου.
  8. Αφαιρούμε το πουγκάκι.
  9. Σουρώνουμε τη σούπα μας (κρατάμε το ζωμό), περνάμε τα υλικά από μπλέντερ και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζωμό που κρατήσαμε.
  10. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  11. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με φρέσκο βούτυρο.

Αυτό το ήξερες

Οι σούπες όταν τρώγονται σαν πρώτο πιάτο συμβάλλουν  στο αίσθημα κορεσμού κι έτσι καταναλώνονται τελικά λιγότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Είναι πολύ πιο εύκολη απ’όσο φαίνεται! Αξίζει να την δοκιμάσετε!

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3245 Εμφανίσεις σήμερα: 4