Σούπα Παρμαντιέ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 600γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ πράσο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 2 κοφτές κ.σ. αλεύρι
  • 1½ λίτρα νερό ή ζωμός
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει.
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και το πράσο αν χρησιμοποιούμε.
  3. Πριν πάρουν χρώμα ρίχνουμε τις πατάτες.
  4. Σοτάρουμε για 3 λεπτά, ρίχνουμε το αλεύρι και τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. όλα μαζί για 1 λεπτό.
  5. Ρίχνουμε το νερό ή το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Αφού βράσουν οι πατάτες περνάμε τα υλικά από σήτα ή μπλέντερ.
  7. Βάζουμε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε βούτυρο φρέσκο, αφήνουμε να πάρει μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι σούπες όταν τρώγονται σαν πρώτο πιάτο συμβάλλουν  στο αίσθημα κορεσμού κι έτσι καταναλώνονται τελικά λιγότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα.

Σχόλια

Από τον Yoda την ημ/νία 10/31/2016 - 13:04
Εύκολη και ότι πρέπει για το κρύο.

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7998 Εμφανίσεις σήμερα: 2