Σούπα λαχανικών με τραχανά

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • ½ φλιτζ. τραχανάς νηστίσιμος
  • 4 φλιτζ. νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε ζάρια
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο
  • 1 γογγύλι1.Κάθε φαγώσιμος βολβός που έχει λευκό ή κίτρινο χρώμα. 2.Τα κηπευτικά  ρέβες και γουλιά. (ρέβα) κομμένο σε ζάρια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλειωμένα
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι

"

cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε το καρότο, τη ρέβα και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα τοματάκια. Με την βοήθεια της κουτάλας διαλύουμε τα τοματάκια ανακατεύουντάς τα με τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Προσθέτουμε το νερό και αλάτι και αφήνουμε να πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C.. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για δέκα λεπτά και προσθέτουμε το σέλινο και τον τραχανά. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
  3. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή κρουτόνΨωμί κομμένο σε σχήματα, κυρίως ζάρια και ψημένο ή τηγανισμένο. Συνοδεύει τέλεια σαλάτες και σούπες..

Αυτό το ήξερες

Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού  καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.
Το σέλινο είναι ένα από τα πιο γνωστά αρωματικά βότανα που συναντάμε στην κουζίνα. Υπάρχουν δύο ποικιλίες: η μία με τη μεγάλη ρίζα, η γνωστή σελινόριζα που τρώγεται σε σαλάτες, σούπες και σε...
Τα γογγύλια ή ρέβες ανήκουν στην οικογένεια των σταυρανθών όπως και το λάχανο. Τα γογγύλια αν και δεν είναι πολύ δημοφιλή στο ελληνικό κοινό  έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μια σπάνια ουσία...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3964 Εμφανίσεις σήμερα: 2