Τι ιδιότητες έχει το σέλινο;

Το σέλινο είναι ένα από τα πιο γνωστά αρωματικά βότανα που συναντάμε στην κουζίνα. Υπάρχουν δύο ποικιλίες: η μία με τη μεγάλη ρίζα, η γνωστή σελινόριζα που τρώγεται σε σαλάτες, σούπες και σε διάφορους συνδυασμούς (για παράδειγμα με κρέας) και η δεύτερη με μεγάλους μίσχους, που καλλιεργείται για τα φύλλα της και γίνεται τουρσί ή χρησιμοποιείται σαν καρύκευμα.

Εξαιτίας της βιταμίνης C και των φλαβονοειδών που περιέχει, το σέλινο θεωρείται εξαιρετικό αντιοξειδωτικό. Επίσης, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει διουρητική δράση, που οφείλεται στο κάλιο που περιέχει. Τέλος, το σέλινο είναι τροφή που συστήνεται σε δίαιτες αδυνατίσματος, καθώς έχει πολύ μικρή θερμιδική αξία.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Πολίτικη σαλάτα

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Σαλάτες, Σαλάτες ωμές

Χοιρινό πρασοσέλινο
Χοιρινό πρασοσέλινο

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Κρέας, Χοιρινό

Σούπα λαχανικών με τραχανά

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Σούπες, Σούπες λαχανικών

Χοιρινό με σέλινο

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Κρέας, Χοιρινό

Ρεβιθόσουπα με σέλινο και καρότο

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Νηστίσιμες, Σούπες, Σούπες με όσπρια, Όσπρια

Ριζότο πρασοσέλινο

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ζυμαρικά και ρύζια, Ρύζι, Ριζότο