Σούπα κρέμα με ρέβα (γογγύλι)

short url (for easy share)

No votes yet

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό ρέβες ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 100γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζ. ζωμός ή νερό
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το μπέικον στο βούτυρο και το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Το κρατάμε στην άκρη.
  2. Στην κατσαρόλα που κάναμε το μπέικον σοτάρουμε το κρεμμύδι ,το σκόρδο και τις ρέβες για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  3. Ρίχνουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 10-15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Σουρώνουμε τη σούπα μας, περνάμε τα υλικά από μπλέντερ ή μηχανή του πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζουμί που κρατήσαμε.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι σούπες αποτελούνται κατά πολύ μεγάλο μέρος από νερό κι έτσι μπορούν να συνεισφέρουν στην ενυδάτωση του οργανισμού

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Δοκιμάζουμε τις ρέβες πριν τις μαγειρέψουμε. Αν πικρίζουν πολύ, βάζουμε 4 λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τις ρέβες. Τις αφαιρούμε μόλις αρχίσει ξανά ο βρασμός. Σουρώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3462 Εμφανίσεις σήμερα: 1