Σουφλέ τυριών και αλλαντικών

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο ψωμί για τόστ χωρίς κόρα
  • 250γρ. γκούντα τριμμένο
  • 250γρ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. τριμμένο
  • 250γρ. μπέικον
  • 1 γάλα εβαπορέ
  • 5 αυγά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • βούτυρο για το άλειμμα
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και τις φέτες για τόστ. Στρώνουμε στο πυρέξ μια στρώση ψωμί τοστ. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα των τυριών και το μισό μπέικον.
  2. Επαναλαμβάνουμε μια στρώση ψωμί τοστ, το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο μπέικον. Περιχύνουμε με το εβαπορέ λίγο αραιωμένο. Αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο. Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε να φτιάξουμε το σουφλέΣτα γαλλικά η λέξη σημαίνει να παραφουσκώσει. Για να κάνουμε σουφλέ πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσουμε ασπράδι αυγών χτυπημένο σε μαρέγκα. Σουφλέ γίνονται επιδόρπια π.χ. σουφλέ σοκολάτας, αλλά και αλμυρά π.χ. σουφλέ πατάτας. άλλη μέρα το βάζουμε στην κατάψυξη.
  3. Βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με πιπέρι και ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.

Αυτό το ήξερες

Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3723 Εμφανίσεις σήμερα: 1