Σολομός με βραστές πατάτες και σως γιαουρτιού

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φιλέτα σολομού (250γρ. το καθένα)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ κιλό πατάτες baby
  • 1 λεμόνι σε φέτες
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα και ο χυμός του)
  • 150γρ. γιαούρτι παραδοσιακό
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • ½ κ.γ. μέλι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένο
  • 2-3 ραπανάκια κομμένα στα τέσσερα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. BράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τις πατάτες baby, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Κόβουμε το ένα λεμόνι σε φέτες. Βάζουμε τα φιλέτα σολομού σε ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε από πάνω τις φέτες λεμονιού. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήνουμε το σολομό για περίπου 15 λεπτά.
  3. Ετοιμάζουμε τη σως. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον μαϊντανό, τον άνηθο, την μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού, το ελαιόλαδο (2 κ.σ.) και το μέλι. Βάζουμε σε σαλατιέρα τις πατάτες και προσθέτουμε τα ραπανάκια, το φρέσκο κρεμμύδι, τη σως γιαουρτιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με το σολομό.

Αυτό το ήξερες

Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8455 Εμφανίσεις σήμερα: 1