Το σκόρδο είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά της μαγειρικής παρά την απωθητική μυρωδιά του. Εκτός όμως από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά έχει και αρκετές ευεργετικές ιδιότητες...
Σκορδάτη μαγιονέζα
Υλικά συνταγής
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 αυγό μεγάλο (ο κρόκος)
- 2 κ.σ. λεμόνι (ο χυμός του)
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ηλιέλαιο
- αλάτι
- λευκό πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το ηλιέλαιο σε κανατάκι. Σε μεγάλο γυάλινο μπολ χτυπάμε δυνατά τον κρόκο με σύρμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού.
- Συνεχίζοντας αδιάκοπα το χτύπημα προσθέτουμε τα λάδια σε κλωστή μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα λευκό πιπέρι. Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο. Συνοδεύουμε τέλεια κρέατα σχάρας και ψάρια.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6118
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο