Η πρώτη αναφορά όσον αφορά το τυρί και την φέτα είναι γνωστή από την Οδύσσεια του Ομήρου. Συγκεκριμένα η ιστορία του κύκλωπα Πολύφημου μας περιγράφει ότι ήταν ο πρώτος που κατασκεύαζε φέτα και...
Σφακιανές πίτες με φέτα
Υλικά συνταγής
- 250γρ. αλεύρι
- 130ml. νερό
- ½ σφηνάκι ρακή
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 200γρ. φέτα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 ατομικές πίτες
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο. Προσθέτουμε τα υγρά, το νερό, το λάδι και τη ρακή.
- Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ισομεγέθη μπαλάκια. Δημιουργούμε αντίστοιχα 6 μπαλάκια φέταςΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., την οποία την έχουμε λιώσει και την έχουμε στραγγίσει από τα υγρά της.
- Ανοίγουμε τα μπαλάκια της ζύμης με πλάστη ή με ξύλινο ρολό σε διάμετρο 5-6 εκατοστών. Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε ζύμης ένα μπαλάκι φέτα και το κλείνουμε σε πουγκί.
- Με τον πλάστη ανοίγουμε το πουγκί και κάνουμε τη ζύμη όσο πιο λεπτή γίνεται (γύρω στα 10-12 εκατοστά). Ψήνουμε τις πιτούλες μία μία σε δυνατή φωτιά αλείφοντας ενδιάμεσα από τις πιτούλες με πολύ λίγο λάδι.
- Τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9940
Εμφανίσεις σήμερα: 11
Νέο σχόλιο