Σεκέρ παρέ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (10 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 75γρ. (3 κ.σ. γεμάτες) άχνη ζάχαρη
  • 250γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 35- 40 αμύγδαλα ωμά και ασπρισμένα

για το σιρόπι

  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
cookon
Ποσότητα: 30-35 τεμάχια

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για περίπου 10 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σε λεκάνη βάζουμε το βούτυρο (αφού πρώτα το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου 2-3 ώρες) και προσθέτουμε την άχνη, τα αυγά και την βανίλια. Ανακατεύουμε με το χέρι τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια (σχεδόν όσο ένα μικρό βερίκοκο), πατάμε με το χέρι από πάνω και στο κέντρο βάζουμε ένα αμύγδαλο. Απλώνουμε σε ταψί (δεν χρειάζεται λάδωμα το ταψί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο-200οC στον αέρα για περίπου 20-30 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο).
  5. Όπως βγάζουμε ζεστά από το φούρνο τα σεκέρ παρέ τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφού μαλακώσουν και έχουν σιροπιαστεί (για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα δεν τα αφήνουμε να πιουν όλο το σιρόπι) τα βγάζουμε σε πιατέλα και είναι έτοιμα. Διατηρούνται 8-10 μέρες εκτός ψυγείου.
Γενικά
Πολίτικες συνταγές

Αυτό το ήξερες

Πρόκειται για εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βιταμινών, όπως όλοι οι ξηροί καρποί. Τα αμύγδαλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία...
Πώς ασπρίζουμε τα αμύγδαλα; Βάζουμε τα αμύγδαλα σε κοχλάζων νερό και τα αφήνουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα πιέζουμε ελαφρά και η...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αμύγδαλο με καρύδι.

Σχόλια

Από τον chef-anonynous την ημ/νία 02/21/2018 - 16:50
τελειο

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 22930 Εμφανίσεις σήμερα: 2