Σαρδέλα στα κάρβουνα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό σαρδέλες
  • ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αφήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε επάνω τις σαρδέλες.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σαρδέλες. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. και τις λαδώνουμε καλά μέσα σε σκεύος. Τις αφήνουμε στο σκεύος για περίπου μισή ώρα.
  3. Ψήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά από τη μια πλευρά, λαδώνουμε την πάνω πλευρά των ψαριών με πινελάκι και γυρνάμε τη σχάρα (είναι προτιμότερο για τα πολύ μικρά ψάρια να χρησιμοποιούμε τη σχάρα διπλής όψης). Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 2-3 λεπτά ακόμη.
  4. Περιχύνουμε με λαδολέμονο, στο οποίο προαιρετικά, προσθέτουμε και ρίγανη.

Αυτό το ήξερες

1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα. 2) Τα βράγχια πρέπει να είναι...
Tips: «Πώς ψήνονται άραγε σωστά τα ψάρια στη σχάρα;» Είναι η ερώτηση που βασανίζει κάθε άπειρο ψήστη! Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως, με τον καιρό θα μάθεις, αλλά μέχρι να περάσει ο καιρός διάβασε...
Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 1...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 13575 Εμφανίσεις σήμερα: 1