Κέφαλος (ή μπάφα) στη σχάρα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 2.6 (19 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κέφαλοςΤο ψάρι γνωστό και ως μπάφα. Από αυτό παίρνουμε το αυγοτάραχο. του 1 κιλού περίπου
  • ελαιόλαδο για να αλείψουμε το ψάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 3-4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

στη σχάρα

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο ώστε να ζεσταθεί η σχάρα καλά στους 200οC. Λαδώνουμε τη σχάρα.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τον κέφαλο. Αλατίζουμε και τον λαδώνουμε καλά.
  3. Χαράζουμε τα παχιά σημεία διαγώνια ή κατά μήκος της σάρκας.
  4. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού, μέχρι να πάρει η πέτσα χρώμα. Θα χρειαστούμε συνολικά περίπου 35 με 40 λεπτά ψήσιμο.

στα κάρβουνα

  1. Αφήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα μας πριν βάλουμε το ψάρι επάνω.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τον κέφαλο. Αλατίζουμε και τον λαδώνουμε καλά.
  3. Χαράζουμε τα παχιά σημεία διαγώνια ή κατά μήκος της σάρκας κεντρικά.
  4. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού, μέχρι να πάρει η πέτσα χρώμα. Πριν γυρίσουμε το ψάρι στη σχάρα, το λαδώνουμε ξανά καλά με πινελάκι από την ωμή πλευρά. Θα χρειαστούμε συνολικά περίπου 30 λεπτά ψήσιμο.

Αυτό το ήξερες

Αν είναι μεγαλα τα ψαρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξουν νοστιμιά από το αλάτι.
Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 1...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 16954 Εμφανίσεις σήμερα: 7