Σαραγλί

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για το σαραγλί

  • 800γρ. φύλλο Βυρητού
  • 300γρ. βούτυρο
  • 400γρ. καρύδι τριμμένο
  • λίγη κανέλα
  • 1 φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη
  • 1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη

για το σιρόπι

  • 400ml νερό
  • 120ml γλυκόζη
  • 480γρ. ζάχαρη
  • ξυνό 1 κ.γ. στη μύτη
  • 2 βανίλιες
cooklila
Ποσότητα: 1 ταψί (32 εκ.)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

για το σαραγλί

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το καρύδι, την κανέλα, τη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Παίρνουμε το πρώτο φύλλο και τοποθετούμε τον πλάστη κατά πλάτος του φύλλου, στη μέση. Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση, ρίχνουμε λίγο από το μίγμα μας (υπολογίζουμε να μοιραστεί ισόποσα σε όλα τα φύλλα) και το τυλίγουμε – δεν έχουμε αφαιρέσει τον πλάστη από εκεί που τον τοποθετήσαμε στην αρχή. Έπειτα σουρώνουμε το φύλλο, σπρώχνοντας από τις άκρες προς το κέντρο του πλάστη. Στη συνέχεια, βγάζουμε τον πλάστη και τοποθετούμε το σουρωμένο φύλλο στο ταψί ανοίγοντάς το λίγο.
  3. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα μας.
  4. Κόβουμε τα τυλιγμένα φύλλα μας σε μικρά κομμάτια.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το αλείφουμε στα φύλλα.
  6. Ψήνουμε στους 180oC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..

για το σιρόπι

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη γλυκόζη και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 10 λεπτά.
  2. Στο τέλος προσθέτουμε το ξυνό και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
  3. Σιροπιάζουμε με ζεστό, αλλά όχι καυτό σιρόπι και κρύο σαραγλί.
  4. Μόλις το σαραγλί απορροφήσει το σιρόπι είναι έτοιμο.

Αυτό το ήξερες

Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Ο πλάστης θα πρέπει να είναι πολύ λεπτός, διαφορετικά το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό. Ιδανικά, χρησιμοποιήστε μια βέργα πάχους όσο μια βελόνα πλεξίματος.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 25675 Εμφανίσεις σήμερα: 7