Η μαστίχα έχει ταυτιστεί με τον Άγιο Ισίδωρο. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Άγιος Ισίδωρος ήταν χριστιανός και οι ειδωλολάτρες τον έπιασαν στο νότιο μέρος της Χίου, τον έδεσαν πίσω από ένα άλογο και τον...
Σάμαλι
Υλικά συνταγής
- 1300γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 350γρ. ζάχαρη
- 9γρ. αμμωνία
- 750γρ. νερό
- 10γρ. μαστίχα τριμμένη
- βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
για το σιρόπι
- 750γρ. ζάχαρη
- 150γρ. γλυκόζη
- 900γρ. νερό
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 20 τεμάχια
Νησιά βορείου αιγαίου (Χίος)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Δουλεύουμε το σιμιγδάλι με τη ζάχαρη, την αμμωνία, το νερό και την μαστίχα μαζί, ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε περίπου για 30 λεπτά σε φούρνο στους 180 °C.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, για περίπου 5 λεπτά.
- Όταν βγάλουμε από τον φούρνο το σάμαλι, το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε με το σιρόπι που ήδη έχουμε ετοιμάσει.
Χίος
Νησιά βορείου αιγαίου
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5978
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο