Σαλάτα γλιστρίδα με αυγά και χυμό ροδιού

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 400γρ. γλιστρίδα
  • 4 αυγά
  • 150γρ. μπέϊκον σε κύβους

για τη σως

  • ⅓ φλιτζ. χυμός ρόδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε την γλιστρίδα, αφαιρούμε τις ριζούλες από την άκρη και βάζουμε σε σαλατιέρα. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τα αυγά μας σφιχτά.
  2. Αφαιρούμε από τα αυγά τους κρόκους και τους διαλύουμε. Ψιλοκόβουμε το ασπράδι. Προσθέτουμε τα αυγά (κρόκο και ασπράδι) στην γλιστρίδα.
  3. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το μπέικον και μόλις πάρει χρώμα σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το χυμό ροδιού και το βαλσάμικο. Σοτάρουμε άλλα 4 λεπτά και περιχύνουμε την σαλάτα μας με το μπέικον και την σάλτσα ροδιού.
  4. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά τα υλικά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η γλιστρίδα ή αντράκλα είναι ένα από τα γνωστά χορταρικά (ζιζάνιο) της Ελλάδας. Είναι πλούσια σε βιταμίνες (C,A,K,E,) σε ασβέστειο, φώσφορο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο και ω-3 λιπαρά οξέα. Τα φύλλα της...
Το ρόδι εκτός από ισχυρό συμβολισμό στην παράδοσή μας έχει και ισχυρή επίδραση στην καλή υγεία του οργανισμού! Τα συστατικά του ροδιού συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1844 Εμφανίσεις σήμερα: 0