Ρυζοσαλάτα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φλιτζ. ρύζι basmati
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 2 αγγουράκια τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι. κομμένα σε κύβους
  • 3 κ.σ. καλαμπόκι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε ελαιόλαδο σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το ρύζι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και αφήνουμε να βράσει με μισοσκεπασμένο καπάκι σε ξύδι. Όταν ρουφήξει σχεδόν όλο το νερό αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε με μια πετσέτα σκεπασμένο, να τραβήξει και το υπόλοιπο νερό.
  2. Όσο γίνεται το ρύζι ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Όταν κρυώσει το ρύζι προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2312 Εμφανίσεις σήμερα: 0