Ρυζόπιτα γλυκιά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλα για πίτα (εμπορίου)
  • 2 ποτήρια ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 4 αυγά
  • ½ φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
Μακεδονία (Χαλκιδική)

Διαδικασία συνταγής

  1. Βράζουμε το ρύζι με 4 ποτήρια νερό. Μόλις απορροφήσει το νερό προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το λάδι. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  2. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε την κανέλα και τα αυγά χτυπημένα. Λαδώνουμε ένα ταψί ελαφρώς και βάζουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα κι αυτά ελαφρώς ανάμεσα. Προσθέτουμε τη γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού.
  3. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε κι αυτά ανάμεσα και την χαράσουμε σε κομμάτια.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα. Μόλις κρυώσει ελαφρώς η πίτα, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη από πάνω.
Χαλκιδική
Μακεδονία

Αυτό το ήξερες

Διεγείρει τους υποδοχείς της ινσουλίνης και αυξάνει την ικανότητα των κυττάρων να χρησιμοποιούν γλυκόζη. Έτσι, μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 να ρυθμίσουν το σάκχαρο του αίματος...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 9150 Εμφανίσεις σήμερα: 5