Ρύζι Μπασμάτι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (10 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα ρύζι Μπασμάτι
  • 2 κούπες νερό ή ζωμό
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη ή 1 κ.σ. βούτυρο ή 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα (ως συνοδευτικό)

Διαδικασία συνταγής

  1. Ξεπλένουμε το ρύζι.
  2. Σοτάρουμε το ρύζι στο βούτυρο (ή μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή ελαιόλαδο) και προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ζεστό (ή το νερό), αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια.
  3. Μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο.
  4. Όταν έχει σχεδόν ρουφήξει το ζωμό, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με μία λεπτή πετσέτα.
  5. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μεσογειακή κουζίνα και αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πλούσια πηγή ενέργειας. Έχει...
Το ρύζι μπασμάτι προέρχεται από την Ινδία και του ταιριάζει το μαγείρεμα με μπαχαρικά. 

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 76330 Εμφανίσεις σήμερα: 26