Πιλάφι με μανιτάρια πορτσίνι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα ρύζι μπονέτ
  • 10γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
  • 4 μανιτάρια λευκά κομμένα σε μικρές φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Μουλιάζουμε σε μία κούπα ζεστό (όχι καυτό) νερό τα μανιτάρια πορτσίνιΜανιτάρια με έντονο άρωμα. Προέρχονται από την Ιταλία και κυκλοφορούν στην Ελλάδα κυρίως αποξηραμένα. για 20 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τα λευκά μανιτάρια και αφού μαλακώσουν κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα πορτσίνι. Κρατάμε το νερό από τα πορτσίνι.
  2. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια (λευκά και πορτσίνι). Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το νερό από τα μανιτάρια και 1½ κούπα νερό ακόμη. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το νερό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό και μισοκλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Όταν έχει σχεδόν ρουφήξει το ζωμό, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με μία λεπτή πετσέτα. Αφήνουμε να ρουφήξει όλο το ζωμό.
  3. Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας Ρίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με μυρωδικά της αρεσκείας μας (μαϊντανό, άνηθο, βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. ή δυόσμο).

Αυτό το ήξερες

Τα μανιτάρια πορτσίνι τα βρίσκουμε φρέσκα και  αποξηραμένα στην αγορά. Υπάρχουν περισσότερα από 25 είδη πορτσίνι. Έχουν άρωμα φουντουκιού και κάστανου, γεμάτη γεύση και δίνουν ιδιαίτερο τόνο σε...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 9982 Εμφανίσεις σήμερα: 0