Ρύζι με μαύρες σταφίδες και κουκουνάρι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.4 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. ρύζι μπονέτ
  • 5 φλιτζ. ζωμόςΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 2 σφηνοπότηρα κρασί λευκό
  • ½ φλιτζ. σταφίδα μαύρη
  • 6 κ.σ. κουκουνάρι
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε. ΚαβουρδίζουμεΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών σε φούρνο ή τηγάνι. Επίσης, σημαίνει: σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. σε κατσαρόλα το κουκουνάρι και προσθέτουμε τις σταφίδες, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα, ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. το ρύζι με το κρασί και 2 λεπτά αργότερα προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
  2. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το ρύζι, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράσειΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά ενώ έχει ζωμό ακόμη το ρύζι και αφήνουμε το ρύζι να ρουφήξει όλο το ζωμό για περίπου 10 λεπτά.
  3. Αν θέλουμε να σερβίρουμε το ρύζι σε γιορτινό τραπέζι του δίνουμε σχήμα σε φόρμα κέικ.

Αυτό το ήξερες

Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια...
Το κουκουνάρι είναι ξηρός καρπός ιδιαίτερα πλούσιος σε μαγγάνιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Για να διαλέξουμε τα καλύτερα κουκουνάρια σε ποιότητα επιλέγουμε τα πιο λευκά.
Η μαύρη σταφίδα καλλιεργείται στη χώρα μας από την ομηρική εποχή. Στις μέρες μας, η παραγωγή της γίνεται στη βόρεια και δυτική Πελοπόννησο και στη Ζάκυνθο. Είναι ένας πραγματικός διατροφικός θυσαυρός...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 13965 Εμφανίσεις σήμερα: 4