Πιλάφι με κοτόπουλο, σταφίδες και αμύγδαλα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. ρύζι μπονέτ
  • 5 φλιτζ. ζωμός κότας ή λαχανικών
  • 250γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο βραστό
  • 2 σφηνοπότηρα κρασί λευκό
  • ½ φλιτζ. σταφίδα μαύρη
  • 4 κ.σ. αμύγδαλα λευκά
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. και το κοτόπουλο. Μόλις μαλακώσει το στραγγίζουμε και το κρατάμε ζεστό.
  2. Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε. Σε κατσαρόλα καβουρδίζουμεΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών, σε φουρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα και προσθέτουμε τις σταφίδες, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα, ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. το ρύζι με το κρασί και 2 λεπτά αργότερα προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
  3. Μόλις πάρει βράση το ρύζι χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσειΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να ρουφήξει όλο το ζωμό για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, το προσθέτουμε στο ρύζι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Η σταφίδα διακρίνεται σε δύο είδη, την μάυρη και την άσπρη. Η πιο γνωστή ποικιλία από τις μαύρες είναι η Κορινθιακή, ενώ η άσπρη λέγεται και σουλτανίνα. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι έχει...
Πρόκειται για εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βιταμινών, όπως όλοι οι ξηροί καρποί. Τα αμύγδλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4094 Εμφανίσεις σήμερα: 4