Οι αφροδισιακές ιδιότητες της ρόκας είχαν διαπιστωθεί από τους αρχαίους αιγύπτιους και ήταν γνωστές και στους ρωμαίους.
Οι στρατιώτες απαγορευόταν να τρώνε ρόκα για να μην παρεκτρέπονται ερωτικά...
Ρόκα με βινεγκρέτ μελιού και ξηρούς καρπούς
Υλικά συνταγής
για τη σαλάτα
- 1 μεγάλο ματσάκι ρόκα
- 3 κ.σ. καρύδια
- 3 κ.σ. αμύγδαλα λευκά
- 6 κ.σ. βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι. μελιού
για το ντρέσινγκ
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τη ρόκα μας.
- ΚαβουρδίζουμεΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών, σε φουρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. τα αμύγδαλα ελαφρά σε ένα τηγανάκι.
- Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας μας και το ανακατεύουμε με τη ρόκα και τα υπόλοιπα υλικά μας, την τελευταία στιγμή.
Αυτό το ήξερες
Για να διατηρήσουμε τη ρόκα αρκετές μέρες το ψυγείο, την πλένουμε, την αφήνουμε να στεγνώσει σε τρυπητό και την τοποθετούμε με απορροφητικό χαρτί σε τάπερ.
Σίγουρα όμως όσο πιο φρέσκια καταναλώνεται...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8941
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο