Ρόκα με βινεγκρέτ μελιού και ξηρούς καρπούς

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τη σαλάτα

  • 1 μεγάλο ματσάκι ρόκα
  • 3 κ.σ. καρύδια
  • 3 κ.σ. αμύγδαλα λευκά
  • 6 κ.σ. βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι. μελιού

για το ντρέσινγκ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τη ρόκα μας.
  2. ΚαβουρδίζουμεΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των  ξηρών καρπών, σε φουρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. τα αμύγδαλα ελαφρά σε ένα τηγανάκι.
  3. Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας μας και το ανακατεύουμε με τη ρόκα και τα υπόλοιπα υλικά μας, την τελευταία στιγμή.

Αυτό το ήξερες

Οι αφροδισιακές ιδιότητες της ρόκας είχαν διαπιστωθεί από τους αρχαίους αιγύπτιους και ήταν γνωστές και στους ρωμαίους. Οι στρατιώτες απαγορευόταν να τρώνε ρόκα για να μην παρεκτρέπονται ερωτικά...
Για να διατηρήσουμε τη ρόκα αρκετές μέρες το ψυγείο, την πλένουμε, την αφήνουμε να στεγνώσει σε τρυπητό και την τοποθετούμε με απορροφητικό χαρτί σε τάπερ. Σίγουρα όμως όσο πιο φρέσκια καταναλώνεται...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4890 Εμφανίσεις σήμερα: 0