Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Λιγκουίνι με κιμά
Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
- 500γρ. λιγκουίνι
- 5 λίτρα νερό
- αλάτι
για τον κιμά
- 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή περασμένο στο multi
- 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 500γρ. χυμός ντομάτας
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 κ.γ. κοφτό πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 5 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία τους. Θέλουμε να είναι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο..
- Παράλληλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά, τον σπάμε και τον σοτάρουμε μέχρι και να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Αν η σάλτσα βγαίνει πηχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι.
- Ανακατεύουμε την σάλτσα με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε με το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα..
Αυτό το ήξερες
Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12926
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο