Ρίγανη αποξηραμένη

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 3 ματσάκια ανθισμένα κλωνάρια ρίγανης
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 βάζο

Διαδικασία συνταγής

  1. Τυλίγουμε τη ρίγανη σε δεματάκια με τούλι ή τουλπάνι τυλιγμένα και τα κρεμάμε ανάποδα. Τα αφήνουμε σε μέρος σκιερό (για να μην μαυρίσει) και χωρίς υγρασία για 2 με 3 εβδομάδες.
  2. Έπειτα τρίβουμε τα ανθάκια και τα αποθηκεύουμε σε βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς. Πολλοί τρίβουν και τα φύλλα αλλά τα ανθάκια μόνα τους έχουν περισσότερο άρωμα.

Αυτό το ήξερες

Το αφέψημα ρίγανης χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την καταπολέμηση των κολικών και της δυσμηνόρροιας. Είναι καλό τονωτικό καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνη C, αποχρεμπτικό, αντισπασμωδικό και μειώνει...
  Στεγνό κατάπλασμα ρίγανης με ζεσταμένα και κοπανισμένα φρέσκα φύλλα βοηθά στην ανακούφιση απο ψύξεις και στραβολαίμιασμα.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Η καλύτερη εποχή για να συλλέξουμε και να αποξηράνουμε ρίγανη είναι από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβρη.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4040 Εμφανίσεις σήμερα: 1