Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D.
Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.
Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Ρεβανί
Υλικά συνταγής
- 10 αυγά βιολογικά κατά προτίμηση
- 1½ φλιτζ. ζάχαρη
- 2 φλιτζ. σιμιγδάλι
- 1 φλιτζ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
για το σιρόπι
- 5 ποτήρια νερό
- 5 ποτήρια ζάχαρη
- 1 λεμόνι (ο χυμός τους)
cookmik
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 10 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, λαδώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Χαμηλώνουμε το φούρνο και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε το ρεβανί από το φούρνο μόλις είναι έτοιμο και ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. αρκετά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Όσο κρυώνει το ρεβανί ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι το κρύο ρεβανί. Αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι του πριν το κόψουμε. Κόβουμε διαγώνια κομμάτια ρόμβους και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8711
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο