Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
Ρέγκα τηγανητή
Υλικά συνταγής
- 4 ρέγκες των 250γρ. περίπου
- 2 κ.σ. βούτυρο ή ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αγοράζουμε τις ρέγκες μας καθαρισμένες από λέπια και εντόσθια.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε.
- Τηγανίζουμε Το απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδ, ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε δυνατή φωτιά για 5λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Τα φρέσκα ψάρια δε διατηρούνται! Αν πρέπει οπωσδήποτε να φυλάξετε τα ψάρια που αγοράσατε, για την επόμενη μέρα, βάλτε τα στο πιο ψηλό ράφι του ψυγείου, τυλιγμένα καλά με εφημερίδα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3531
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο