Το σουσάμι είναι γνωστό πως είναι άκρως ευεργετικό και θρεπτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο και σίδηρο. Περιέχει μικρή ποσότητα...
Ψωμάκια ατομικά με σουσάμι
Υλικά συνταγής
- 140γρ. καλαμποκάλευρο
- 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200γρ. γιαούρτι παραδοσιακό
- 100ml νερό
- 1 κ.γ. σόδα φαγητού
- 1 κ.γ γεμάτη αλάτι
- 4 κ.σ. σουσάμι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 12-14 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κοσκινίζουμε τα άλευρα και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, το νερό και τη σόδα (τη διαλύουμε στο νερό) και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές σουσάμι και ζυμώνουμε ελαφρά. Λαδώνουμε ελαφρά τις θήκες της φόρμας μάφιν και βάζουμε ζυμάρι στη κάθε μια.
- Χαράσουμε από πάνω τα ψωμάκια και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με το υπόλοιπο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για μισή ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσουν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4907
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο