Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.
Ψητά καρότα με ντιπ γιαουρτιού
Υλικά συνταγής
- 3-4 καρότα
- 4 κ.σ. μαϊντανός ή κόλιανδροςΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική. ψιλοκομμένος
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
για το ντιπ γιαουρτιού
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- ½ λεμόνι (ο χυμός του)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Κόβουμε τα καρότα σε μπαστουνάκια και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Απλώνουμε ομοιόμορφα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Γυρνάμε μια φορά ενδιάμεσα τα καρότα.
- Όση ώρα ψήνονται τα καρότα ετοιμάζουμε το ντιπ γιαουρτιού. Ανακατεύουμε τα υλικά μαζί.
- Σερβίρουμε τα καρότα με το ντιπ.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 14727
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο