Πράσινη σαλάτα μαρινάτη

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • ½ μαρούλι, ανάλογα με τη ρίζα ή ½ σγουρή σαλάτα, ανάλογα με τη ρίζα
  • 2 μανιτάρια λευκά, μικρά, κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. ξύδι για μαρινάρισμα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας.
  2. ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. τα μανιτάρια σε ξύδι, σκόρδο, μοσχοκάρυδο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο για 5-10 λεπτά.
  3. Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά μας.
  4. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το μαρούλι, το κατεξοχήν συστατικό για σαλάτες, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, το οποίο βοηθά στη διαδικασία της ούρησης. Περιέχει σίδηρο και μαγνήσιο. 
Για να διατηρήσουμε το μαρούλι και τη σγουρή σαλάτα περισσότερο καιρό στο ψυγείο ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Πλένουμε πολύ καλά, φύλλο φύλλο, τη σαλάτα. Την αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8146 Εμφανίσεις σήμερα: 1