Το μαρούλι, το κατεξοχήν συστατικό για σαλάτες, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, το οποίο βοηθά στη διαδικασία της ούρησης. Περιέχει σίδηρο και μαγνήσιο.
Πράσινη σαλάτα μαρινάτη
Υλικά συνταγής
- ½ μαρούλι, ανάλογα με τη ρίζα ή ½ σγουρή σαλάτα, ανάλογα με τη ρίζα
- 2 μανιτάρια λευκά, μικρά, κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. ξύδι για μαρινάρισμα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας.
- ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. τα μανιτάρια σε ξύδι, σκόρδο, μοσχοκάρυδο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο για 5-10 λεπτά.
- Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά μας.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Για να διατηρήσουμε το μαρούλι και τη σγουρή σαλάτα περισσότερο καιρό στο ψυγείο ακολουθούμε την εξής διαδικασία:
Πλένουμε πολύ καλά, φύλλο φύλλο, τη σαλάτα.
Την αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8146
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο