Ποικιλία τυριών με ελληνικά μινι καπρέζε

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 100γρ. ανθότυρο Ηπείρου
  • 200γρ. κασέρι Σοχού
  • 200γρ. παραδοσιακό τυρί Νάξου
  • 200γρ. μετσοβόνε
  • 6 φέτες ημίσκληρο τυρί σε φέτες
  • 10 ντοματίνια Σαντορίνης
  • 3-4 ελιές Καλαμών (προαιρετικά)
  • φύλλα βασιλικού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε σε τριγωνάκια το κασέρι Σοχού, το παραδοσιακό Νάξου και το μετσοβόνεΠΟΠ τυρί από το Μέτσοβο. Είναι ημίσκληρο, καπνιστό τυρί. Καπνίζεται τυλιγμένο σε σχοινί με την μέθοδο pasta filata. . Κόβουμε το ανθότυρο σε κύβους και φτιάχνουμε τα μίνι ελληνικά καπρέζε. Τρίβουμε πιπέρι στο ανθότυρο και καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα ένα κυβάκι σε κάθε τοματίνι. Από πάνω βάζουμε ένα φυλλαράκι βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος..
  2. Στρώνουμε όμορφα τα τυριά στην πιατέλα, ξεκινώντας με τα μίνι ελληνικά καπρέζε που τα βάζουμε στο κέντρο. Αν χρησιμοποιούμε ελιές τις βάζουμε κι αυτές ανάμεσα στα τυριά για εναλλαγή στα χρώματα. Αν μας περισσέψουν τυριά τα κρατάμε αεροστεγώς σε τάπερ κομμένα και συμπληρώνουμε στην πιατέλα όταν αδειάσει.
  3. Σερβίρουμε με κρασάκι, μπύρα ή ουζάκι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 10563 Εμφανίσεις σήμερα: 2