Ιταλική ποικιλία

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 3 μοτσαρέλες μικρές
  • 100γρ. προβολόνε
  • 200γρ. παρμεζάνα
  • 100γρ. μπρί (brie)
  • 4 φέτες μορταδέλα με φιστίκι
  • 4 φέτες προσούτο crudoΙταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου το οποίο στεγνώνεται στον αέρα για τουλάχιστον 6 μήνες. Είναι γνωστό ότι φτιαχνόταν από την Ρωμαική εποχή. Το πιο γνωστό ευρέως είναι της Πάρμας.
  • 4 φέτες προσούτο cottoΙταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου, το οποίο όμως είναι μαγειρεμένο. Έτσι αποκαλούν οι Ιταλοί το ζαμπόν.
  • 1 κ.γ. αποξηραμμένο σχοινόπρασο
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 - 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα τυριά και τα αλλαντικά και τα τοποθετούμε σε πιατέλα, κατά προτίμηση ξύλινη.
  2. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. από πάνω με το σχοινόπρασοΜοιάζει με το κρεμμύδι αλλά έχει πιο ήπια γεύση. Τα φύλλα του είναι πολύ λεπτά και χρησιμοποιούνται εύκολα και για ντεκόρ. δίνοντας χρώμα στο πιάτο μας. Εξαιρετική και εντυπωσιακή παρέα για να συνοδέψετε ένα καλό κρασί.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6233 Εμφανίσεις σήμερα: 0