Ποικιλία με πίτσες για πάρτυ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 3-4 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή χυμός εμπορίου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη

για την πίτσα σε ταψί 32εκ.

  • 4 φέτες χοιρινή ωμοπλάτη
  • 6 φέτες πεπερόνε
  • 4 φέτες μπέικον
  • 2 φρέσκα μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 2 φλιτζ. γκούντα
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

για την πίτσα σε ταψί στρόγγυλο 20 εκ.

  • 4 φέτες χοιρινή ωμοπλάτη
  • 2 φέτες μπέικον
  • 1 μανιτάρια λευκό κομμένο σε φέτες
  • 1 φλιτζ. γκούντα
  • 100γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. τριμμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
cooklila
Ποσότητα: 6-8 άτομα (22-26 κομμάτια)

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
  2. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
  3. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα.
  5. Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη σάλτσα μας να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
  6. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  7. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο τα ταψάκια, χωρίζουμε την ζύμε σε δύο κομμάτια το 1 θα είναι τα ⅔ και το άλλο το ⅓ της ζύμης. Ανοίγουμε τη ζύμη.
  8. Έπειτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, πρώτα τη σάλτσα κι έπειτα τα υπόλοιπα για κάθε πίτσα.
  9. Ψήνουμε στους 180οC μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω.
  10. Σερβίρουμε στο κέντρο την μικρή στρόγγυλη πίτσα μας και γύρω γύρω τα κομμάτια από την άλλη πίτσα. Μπορείτε φυσικά να διαλέξετε κάποιον άλλο συνδυασμό μέσα από τις πίτσες που έχει ετοιμάσει ο cooklos.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε ζύμη σπιτική, διαλέξτε την αγαπημένη σας πίτσα και χρησιμοποιήστε έτοιμη ζύμη εμπορίου.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3065 Εμφανίσεις σήμερα: 0