Πιτσάκια «φατσούλες»

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 3-4 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

για τη σάλτσα

  • 1½ φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή χυμό εμπορίου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη

για τα πιτσάκια

  • 3 φλιτζ. γκούντα τριμμένη
  • 2-3 λουκάνικα φρανκφούρτης κομμένα σε φέτες
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε φέτες
  • 3 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 5-6 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 25 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε το ζυμάρι: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
  2. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
  3. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα.
  4. Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη σάλτσα μας να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C.. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  6. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, παίρνουμε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και τα «ανοίγουμε» με το χέρι στρόγγυλα αρκετά μεγάλα (θα αρχίσουν να μαζεύουν λίγο μην φοβηθείτε). Ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200oC.
  7. Έπειτα, προσθέτουμε τη σάλτσα και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Χρησιμοποιούμε τις φέτες μανιτάρια για αυτιά, τις ελιές για μύτη, τα λουκάνικα για μάτια και την πιπεριά για χαμόγελο!
  8. Ψήνουμε στους 180οC μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε ζύμη σπιτική διαλέξτε την αγαπημένη σας πίτσα και χρησιμοποιήστε έτοιμη ζύμη εμπορίου.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4357 Εμφανίσεις σήμερα: 0