Ποικιλία ιταλικών τυριών

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 100γρ. pecorino (ΠΟΠ ιταλικά σκληρά τυριά από πρόβειο γάλα)
  • 100γρ. formaggio alle erbe (τυρί με μυρωδικά)
  • 100γρ. gorgonzola (ΠΟΠ ιταλικό μπλέ τυρί)
  • 100γρ. asiago (ΠΟΠ ιταλικό σκληρό τυρί από γάλα αγελάδος)
  • 100γρ. caprino (κατσικίσιο τυρί)
  • 100γρ. fontina (ΠΟΠ ιταλικό τυρί, από αγελαδινό γάλα)
  • 100γρ. nostrano (Τυρί από αγελαδινό γάλα, που στην Λομβαρδία αρωματίζεται με σαφράνΟι ανθήρες του φυτού κρόκος. Ακριβό, αλλά πολύ εκλεκτό μπαχαρικό. Εχει στιφή, πικάντικη γεύση και χρωματίζει τα φαγητά κίτρινα.)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8-10 άτομα
Ευρώπη (Ιταλία)

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα τυριά και τα στρώνουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε μαζί με κριτσίνια. Ιδανικός σύντροφος για κρασί αλλά και μπύρα.
Ιταλία
Ευρώπη

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5130 Εμφανίσεις σήμερα: 2