Πίτσα με κοτόπουλο και λευκή σάλτσα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 3-4 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (για να αλείψουμε το ταψί)

για την πίτσα

  • 300γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 στήθος κοτόπουλου βραστό
  • 2 μανιτάρια σε φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη σε φέτες
  • 2 φλιτζ. γκούντα τριμμένη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 πίτσα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ τη ζύμη για την πίτσα. Βάζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
  2. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
  3. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200οC.
  4. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τη γκούντα, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
  5. Προσθέτουμε στην ζύμη τα ⅔ της ποσότητας της κρέμας και από πάνω το μισό κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές, τις μισές πιπεριές και τα μανιτάρια. Συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα της κρέμας γάλακτος και τα υπόλοιπα υλικά. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Ψήνουμε στους 180οC μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να πατάει στο κάτω μέρος του φούρνου.

Αυτό το ήξερες

Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4726 Εμφανίσεις σήμερα: 5