Πιπερονάτη

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 30 πιπεριές κέρατα
  • 6 ντομάτες κομμένες σε κύβους ή 1 συσκευασία ντομάτες κονκασέ εμπορίου
  • 1 φλιτζ. φέτα ή λευκό τυρί
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. στα ¾ του φλιτζ. ελαιόλαδο.
  2. Τις τοποθετούμε σε σακούλα την οποία κλείνουμε, για να ιδρώσουν και να καθαριστούν πιο εύκολα οι μεμβράνες τους.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 °C.
  4. Σε πυρέξ ή ταψάκι βάζουμε στρώσεις πιπεριές (αφού τις καθαρίσουμε από μεμβράνες,σπόρια και κοτσάνια). Μια στρώση ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο., μπαχαρικά, μαϊντανό και μια στρώση φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά .
  5. Βάζουμε στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 °C. Ψήνουμε για περίπου 20 με 30 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε σαν ορεκτικό.

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6826 Εμφανίσεις σήμερα: 1