Πιπεριές τηγανητές

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πιπεριές πράσινες κέρατα
  • 2 κ.σ. ξύδι (για το σερβίρισμα)
  • 1 κούπα ελαιόλαδο (για το τηγάνι) και 1 κ.σ. λάδι (για το σερβίρισμα)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στις πιπεριέςκαι τις τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μη σκάσουν στο τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδι, ενώ ανακατεύονται διαρκώς..
  2. Τηγανίζουμε τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις ξεφλουδίζουμε.
  4. Σερβίρουμε με λάδι και ξύδι.

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αφού αποσύρουμε τις πιπεριές από τη φωτιά, τις τοποθετούμε σε κλειστή σακούλα μαγειρικής για να ‘’ιδρώσουν’’ και να ξεφλουδιστούν πιο εύκολα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 17280 Εμφανίσεις σήμερα: 11