Πικάντικες γαρίδες

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό γαρίδες χωρίς το κέλυφος
  • 4 φέτες μπέικον κομμένο σε ζάρια
  • 2 κ.σ. κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ⅓ φλιτζ. κρασί λευκό
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. Worcestershire sauce (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζ. πικάντικη σάλτσα
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε μπολ με όλα τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά.
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε τηγάνι το μπέικον, αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και αφήνουμε το λίπος που έβγαλε.
  3. Προσθέτουμε τις γαρίδες στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά (πρέπει να κάψει καλά το τηγάνι) και τις σοτάρουμε για ένα λεπτό από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε έπειτα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
  4. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί, το λεμόνι και τη Worcestershire sauce. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 λεπτά προσθέτουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Για να σερβίρουμε, βάζουμε 2 κουταλιές πικάντικη σάλτσα στον πάτο από ένα βαθύ πιάτο και τις γαρίδες που αναλογούν σε κάθε άτομο όμορφα στημένες από πάνω.

Αυτό το ήξερες

Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2587 Εμφανίσεις σήμερα: 0