Το μαρούλι έχει πολύ λίγες θερμίδες και συχνά οι διατροφολόγοι το χρησιμοποιούν στα πλαίσια μιας ισοροπημένης διατροφής ακόμη και σε μεγάλες ποσότητες.
Πεντανόστιμη μαρουλοσαλάτα με πιτούλες
Υλικά συνταγής
- 1 μικρή ρίζα μαρούλι
- 1 μικρή ρίζα μαρούλι κόκκινο
- 1 πιπεριά πράσινη σε φέτες
- 60-80γρ. μανούριΤυρί από τυρόγαλα. Παρασκευάζεται κυρίως στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Είναι επιτραπέζιο τυρί και τρώγεται φρέσκο. Αν παλαιωθεί είναι κατάλληλο για μακαρονάδες. τριμμένο
- 1 πίτα αράβικη ή για σουβλάκι
- βινεγκρέτ λεμονιού
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1-2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τα μαρούλια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε τη πιπεριά, το μανούρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι και τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.
- Ψήνουμε την πίτα για 1 λεπτό σε τηγάνι ή σε τοστιέρα και κόβουμε στα τέσσερα. Σερβίρουμε τη σαλάτα με τις πιτούλες.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4719
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο