Πατατοσαλάτα ζεστή

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό πατάτες μετρίου μεγέθους
  • 8 φέτες μπέικον
  • 4 αυγά βραστά
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 αγγουράκια τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι. ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό. Το νερό πρέπει να σκεπάζει καλά τις πατάτες.
  2. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο αλάτι και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 30-40 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό, μέχρι να μαλακώσουν (τρυπάμε με πιρούνι για να ελέγξουμε αν μαλάκωσαν).
  3. Στραγγίζουμε τις πατάτες και παράλληλα βράζουμε τα αυγά, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στα τέσσερα.
  4. Σε τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τις φέτες μπέικον για να γίνουν τραγανές και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  5. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους.
  6. Σε μπολ ετοιμάζουμε μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά μας, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
  7. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φετούλες μπέικον και τα κομμένα αυγά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι πατάτες είναι πηγή βιταμίνης C. Είναι πλούσιες σε κάλιο και περιέχουν μικρές ποσότητες σιδήρου και μαγνησίου.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 12234 Εμφανίσεις σήμερα: 2